ВИК ремонти София

Mrvik – ВИК ремонти София

Ако търсите бърз и качествен ВИК ремонт на достъпни цени – изберете услугите на МР ВИК. Ние предлагаме пълната гама ВИК ремонти. Ремонт на водопровод за топла и студена вода. Според сложността на ремонтните дейности, съществуват два вида ремонти лек и тежък. Лекия ВиК ремонт се осъществява без къртене на стени или чупене на плочки (последното се отнася за кухненски и санитарни помещения). За да Ви улесним, ние от МР ВиК ще изброим по – долу различните видове леки.
шахта за водомер

1. Ремонт на смесител за мивка

При повечето видове смесители могат да да се подменят следните части :
1.1. патрон за смесване на топла и студена вода;
1.2. захранващи меки връзки за топла и студена вода;
1.3. холендри;
Ремонт на смесител за мивка

2. Ремонт на ВИК канал за мивка

Ако при монтаж на мивка са използвани тръби, така наречените твърди връзки, то тогава се подменят следните части:
2.1. колена;
2.2. дъги;
2.3. уплътнения;
2.4. маншони;
Ремонт на ВиК канал за мивка

3. Отпушване на канал за мивка

Първата стъпка при отпушване на канал е да се разглоби ………..на сифона под мивката, след което се продухва канала по цялата хоризонтална дължина до отклонението на вертикалния щранг със специално гъвкава пружина.

4. ВИК ремонт на моноблок

При стандартните моноблокове
4.1. гъвкави връзки за чиста вода;
4.2. гъвкави връзки за мръсна вода; могат да се сменят следните консумативни части :
4.3. изпускащ механизъм в казанчето и двата компонента към него – бутон за натискане и долно изпускащо уплътнение;
4.4. допълващ механизъм в казанчето (поплавък); При вградените конструкции за моноблок могат да се подменят.

5. Ремонт и смяна на счупен кран

Тук показваме ремонт и смяна на спукан глидер (ребро) на алуминиев радиатор тип Н – 350. Преди всичко е необходимо да се знае причината за спукването, а най- често тя е замръзване на водата в радиатора.Възможни са два варианта за монтаж на такъв вид радиатори, а именно : чрез окачване на стената или чрез захващане към пода. Захранването с топла вода може да е едностранно или диагонално – срещуположно (на Х).

спукан глидер
Важно е да се знае, че ако отоплителното тяло е повече от 10 глидера, е задължително диагонално захранване. Освен казаното по – горе, е важно да се отбележи, че за да сработи добре топлообмена е задължителен монтажа на термовентил на подаващата ( на входа) вода и секретен вентил на връщащата (на изхода) вода на радиатора.Снаждането на отделните глидери става с помощта на специални нипели за алуминиеви радиатори и със специално изработен за случая ключ.
снаждане на алуминиев радиатор

Тежки ВиК ремонти

1. Ремонт и смяна на водопровод и канализация от Мистър-ВИК– При смяна на стар или изграждане на нов водопровод или канализация, първо се прокопават каналите в стените и пода. Ако се наложи се отстраняват старите тръби. В случай, че новият водопровод не е от полипропиленови тръби (ППР), то ще се наложи използване на инструмент за слепване (поялник). В процеса на работа трябва да се спазват стандартите за височина и отстояние на завършващите елементи (изводи) за захранване на мивки, душ, тоалетна и т.н. , това са така наречените стенни колена. При канализационните хоризонтални разводки монтажа се изпълнява с ПВЦ тръби. При тях фитингите (колена, тройници, муфи, фитинги) се съединяват с помощта на лепило, гумени уплътнители или
силикон (специален санитарен). В този случай също трябва да се спазват отстоянията и височината на завършващите елементи захранващи вани,
мивки, и т.н. Също така трябва да се зададе задължителен наклон от най-високата точка към най-ниската, който е 0,5 градуса на линеен метър. Това е така, защото за разлика от водата във водопровода, която е под налягане, тази в канала се оттича на гравитационен принцип.

 

  • ВИК ремонти София
  • Ние извършваме нашите ВИК ремонти на територията на град София. Стремим се нашите клиенти винаги да остават доволни. За нас бързата реакция е приоритет. Изградили сме нашето име и държим услугите, които предлагаме да бъдат качествени и съобразени с цените на строителния пазар в България.
  • ВИК ремонти
  • Ние може да направим Вашия ВИК ремонт без да се колебаем от къде да започнем. През годините сме изградили опит и рутина в действията си. Не се съмнявайте в нашия професионализъм. Имидж се гради трудно, за това ние държим на нашия имидж, когато става на въпрос за ВИК ремонти. Всеки един клиент е важен и специален за нас. Ние знаем, че пак ще ни потърсите, когато останете доволни.

Нуждаете се от майстор спешно? Спешни телефони: 0876 066 106

Ако имате въпроси относно нашите услуги или нужда от специализирана помощ, моля не се колебайте да се свържете с нас.

Call Now Button