Отпушване на мивка

  • Специалисти в областта силно препоръчват редовното използване на инструмента за отпушване, тъй като той служи и за профилактика на канала на всяка една мивка в дома ви. Освен всичко друго по този начин биват предотвратени и бъдещи запушвания. Нека ви запознаем и с още едно негово допълнително предимство – този метод, извършван в домашни условия, е безопасен и не води до никакви странични ефекти за вашата канализация, а също така и за околната среда. Много хора използват сода за хляб, когато отпушват канали. Най-вероятно сте чували за този метод. Важно: Не бива да си правите самоделен инструмент от тел, тъй като това може да доведе до допълните проблеми и главоболия. Напълно възможно е да увредите канализацията си. За да приключите мисията в своя дом с успех, трябва да преминете през две различни фази.
  • Съвет от водопроводчик - Не огъвайте меките връзки
  • Фаза 1: Отпушете сифона на вашата мивка. Главата на използвания от вас инструмент трябва да бъде поставена в сифона. Започнете да приплъзвате деликатно надолу, като в същото време се опитате да преодолеете пречките постепенно, а не изведнъж. Инструментът ви трябва да се завърти около оста си (правите го вие), като едновременно с това трябва да оберете всички влакна и косми, причиняващи запушването. Много важно: Всеки път трябва да въртите инструмента си в една и съща посока. Плъзгайте още напред, но без да използвате сила, докато извършвате процедурата по почистване. При поредното завъртане, главата на инструмента трябва да се изтегли до повърхността, след което започнете да я чистите старателно. Тук ще са ви нужни ръкавици до пълното изчистване на уреда, с който извършвате отпушването.
  • Съвет от водопроводчик - Отпушете сифона на вашата мивка
  • Фаза 2: Изчистете канализацията и зад сифона. Не бива да забравяте и за каналът, който се намира зад сифона. Преди да започнете с неговото почистване, научете каква е точната му форма. Може би ще е нужно да го демонтирате и чак след това да чистите канала, намиращ се зад него. За тази важна цел ще ви трябват подходящ съд за отпадъчни води, а същотака и клещи. Когато сте готови със самото почистване, трябва отново да монтирате сифона.Разполагаме с водопроводчик специализиран в отпушване на всички видове мивки!
  • Водопроводни Услуги - Съвет от водопроводчик - Изчистете канализацията и зад сифона

Нуждаете се от майстор спешно? Спешни телефони: 0876 066 106

Ако имате въпроси относно нашите услуги или нужда от специализирана помощ, моля не се колебайте да се свържете с нас.

Call Now Button