Ремонт и подмяна на вертикални щрангове

  • Ремонт и подмяна на вертикални щрангове
  • На всички е известно в какво състояние са канализациите и водопроводните щрангове в старите блокове и кооперации. Колкото и да се стараят нащите вик техници поставяйки ремонтни (аварийни) скоби, в един момент става неизбежна цялостната подмяна с нови тръби. при подмяната на каналите е нужна по-голяма организация, защото се налага къртене на подовите настилки на мокрите помещения. За да могат правилно да се за заустят отклоненията от F50 отвеждащи водата от подовите сифони и тези от мивките. Изводите за тоалетните при каменина най-често са с вертикално оттичане. Нещо което трябва да се вземе под внимание. Съответно стария каменинов канал се подменя с нова PVC тръба F110. Смяната на водопроводните щрангове става по следния начин:
  • Ремонт и подмяна на вертикални щрангове
  • – Първо се освобождават старите железни тръби от замазката и плочата на двата апартамента. След това внимателно се нарязват на парчета с цел изваждането от ревизионните отвори.
    – След като този цикъл бъде завършен се започва накрояването и оразмеряването на новите тръби. Укрепването им също трябва да се направи предварително, като за целта се слагат по две закрепващи конзоли (скоби) на всеки етаж на сградата. Най-добре е тръбите за топлата вода да бъдат от PPR тръби с (алуминиев стабилизатор). Слагането на изолация е задължително, защото по този начин се ограничават топлинните загуби. Препоръчително е преди ремонта и подмяната на водопроводните вертикални щрангове да бъдат сменени хоризонталните разводки в помещенията на мазетата.
Call Now Button