Свързване на пералнята и съдомиялна

Относно монтажа и свързването на тези двата уреда, можем да споделим няколко неща с вас. Съдомиялната както и пералнята машини се захранват по идентичен начин. Те също така могат да бъдат в отделни разновидности. За вграждане в кухненски шкаф или свободно стоящи. Ще започнем с последователността на стъпките за свързване именно на този модел. Характерно за този тип пералня е, че те имат инсталирани транспортни болтове в задната си част. А за тях е задължително да се знае, че те трябва да се отстраняват собственоръчно. Тяхната основна цел е да укрепват барабана при транспортиране. След като бъдат свалени, може да се престъпи към следващото действие. А то е, да се захрани уреда с чиста вода от водопровода. За целта, ако няма поставен спирателен кран на локалната водопроводна мрежа. Това трябва да бъде извършено от водопроводчик. В случая се ползват сверични кранове 1/2 – 3/4 Обезателно месинг, или друг вид метал.

 

 

 

Другата отговорна дейност, която трябва да се извърши от технически грамота лице, тоест ВиК техника, е отвеждане на вече използваната вода, към канализацията. В повечето от случайте има предвиден самостоятелен отвор само за пералня и съдомиялна машина.

Там свръзка та се прави посредством редуктивен маншон ф50 към ф20. Тъй като маркуча за мръсната вода е вграден в уреда и е със сечение ф20. При съдомиялна и пералня за вграждане, вече схемата

стой по друг начин. С изключение на захранването с вода и канала. Преди да се престъпни към монтажа на декоративната вратичка, трябва да се нивилира уреда. Посредством 3бр крачета. Две от тях са в предната част, а другият е в задната. Като пробката за регулация на този в задната част е предвидливо изнесена отпред. А за окачване на въпросанта врътичка, понеже различните марки са с различен вид крепежни елементи. Просто трябва да се следва упътване то.

Нуждаете се от майстор спешно? Спешни телефони: 0876 066 106

Ако имате въпроси относно нашите услуги или нужда от специализирана помощ, моля не се колебайте да се свържете с нас.

Call Now Button