Водопроводчик

МР ВиК – Майстор водопроводчик Ви предлага своята нова промоционална ВИК услуга само за цена от 10лв.

 
вик профилактика от водопроводчик

 

Привет на всички, които дълбоко в себе си знаят, че могат да се справят с възникналия им битов проблем. Проблем появявящ се в най неподходящият момент за всички. Нашият екип от Мр.ВиК-Водопроводчик с удоволствие ще сподели някои, от ключовите техники, които могат да Ви бъдат от полза. Преди всичко да разграничим водопровода от канала. Водопровода е мрежата от тръби доставящи Битово Гореща, Битова Студена Вода, до вашия дом или офис. Канала е мрежа от тръби отвеждащи, вече употребената БГС вода. След като сме на ясно, можем да вникнем по-дълбоко и да се запознаем със стандартните сечения на ВиК тръбите. Поцинкованите тръби биват 1/2.3/4. Цол, Цол 1/2. Цол 1/4.2 Цола, Цол2/2, на които еквивалент е полипропилен PPR ф20, ф25, ф32, ф40, ф50, ф63. От своя страна канализационните тръби биват каменин ф65, ф70, ф90, ф100, с вътрешен диаметър. ПВЦ ф20, ф25, ф32, ф40, ф50, ф70, ф110, ф120, ф160, ф200, ф250, ф500, сами виждате разнообразието с което разлагат ПВЦ тръбите. Друг важен компонент, най-вече съставен от отделни фитинги е спирателния кран. На даденото място той е задължително да бъде монтиран, защото неговата липса може да коства загуба, най-вече на ценно време. Ако решите да монтирате Миялна или Перална Машина, монтажа на спирателен кран е задължителен. При монтажа на вашия бойлер, бил той вертикален или хоризонтален, проточен или с нагревател, със серпентина или не – един съвет от Мр.ВиК-Водопроводчик, нека е на твърда връзка.

 

Оглед с цел избягване на наводнения вследствие на счупен кран, удължение или мека връзка. В нашата практика ежедневно се сблъскваме с наводнения в жилища или офиси, причинени от нискокачествени фитинги ( кранове, връзки, удължения, тройници и т.н.). От 15 години насам те трайно са навлезли в търговската мрежа, а от там и в домакинствата на населението. Освен тях, обаче има и висококачествени материали, които не са на много по-висока цена. Поради тази причина ние от МР ВиК Ви предлагаме решение – в удобно за вас време и след предварително насрочен оглед, на цена само от 10 лв., извършваме проверка на всички фитинги във Вашия дом, офис или вила.
При установяване на потенциално опасни материали, по наша професионална преценка, ги подменяме с нови висококачествени такива.
Цената, разбира се е вече по-приемлива, защото освен много главоболия и неприятности, Ви спестяваме и финансови средства от авариен ремонт и
цялостно обновяване на наводнени помещения. Доверете се на нашата коректна и професионална преценка и ще избегнете наводнението у дома.

 

 • Съвет от водопроводчик - Смяна на гъвкава връзка
 • Съвет от водопроводчик – Смяна на гъвкава връзка
  Когато сменяте гъвкавите връзки на своя бойлер сами е важно да знаете някои полезни съвети от майстор водопроводчик. Бъдете внимателни с гъвката връзка и не я прегъвайте. Използвайте кълчища, както е показано на снимката. Кълчищата са доста по издръжливи и надеждни отколкото тефлоновата лента. Навивайте кълчищата по посока на резбата. Гъвкавите връзки не трябва да са изпънати…

 • Съвет от водопроводчик - ВИК Баня
 • Съвет от водопроводчик – ВИК Баня
  Когато се прави ВИК в една баня най-често се полагат следните тръби:
  1. Полагане на тръби за мръсна вода моноблок. Използват се тръби Ф110 взима се предвид това дали клекалото ще бъде с долно или задно оттичане. В съвременното ВИК моноблокът обикновено е със задно оттичане, както е в случая на снимката. 2. Полагане на тръби за мръсна вода – сифон в баня. Спазва се наклон от…

 • Монтаж казанче баня
 • Съвет от водопроводчик – Как да монтираме своето казанче При монтажа на Вашето казанче започнете от завиването на крана за студена вода. Завийте кълчища по посока на резбата на крана, след което притегнете и самият кран. След притягане на крана с гаечен ключ може да се пристъпи към сглобяване на самото казанче. Предварителният монтаж на кранчето ви улеснява и в последствие ще имате по лесен достъп при монтажа на меката връзка.
 • Смесиетел за мивка
 • Монтаж на смесител за мивка – съвет от водопроводчик При монтажа на смесителя за мивка се започва с притягането на двете меки връзки и крановете за топла и студена вода, които трябва да се намират във Вашият комплекта. Меките връзки се захващат внимателно към смесителя с помощта на гаечен ключ. Те имат фабрични гумени уплътнения и е желателно да не ги притягате прекалено много, за да не се деформират. Също така, когато притягате меките връзки бъдете внимателни да не ги огъвате и наранявате.
 • ремонт-на-водопровод
 • Ремонт на водопровод от майстор водопроводчик – смяна на тръба.След като теча е локализиран от професионалист водопроводчик се налага отстранява на плочките и част от бетонната плоча, за да се достигне до мястото на проблема със спуканата тръба. Ясно си личи къде е бил теча от спуканата тръба и пораженията, които е нанесъл върху стената и тавана.Веднага след огледа на тръбите става ясно защо е възникнал този проблем и тръбата не е издържала. По тръбата, която е спукана минава топла вода така нареченото БГВ( битово горещо водоснабдяване) и вместо тръба за топла вода с дебелина 12мм е поставена тръба с дебелина
 • монтирана-лира
 • Монтаж на лира Когато решите сами да монтирате своята лира е важна да знаете някой полезни препоръки от майстор водопроводчик, които значително биха улеснили вашият монтаж. Най-важното при монтаж на лира е първо да имате подходящият набор от части които са нужни за монтажа на вашата лира и които може да не се намират в комплекта със закупената лира.
 • монтирана-лира
 • Подмяна на стари тръби от водопроводчикСтарите железни тръби не са така устойчиви, като новите направени от съвременни материали, за това често се случва, старите железни тръби да ръждясват, което налага тяхната подмяна. Важно е преди да се предприемат някакви действия по подмяна на тръбите, да се локализира точно къде е теча. Това може да се направи с помощта на уред или благодарение на опита на Вашия водопроводчик.
 • Подмяна на хоризонтална канализационна разводка
 • Подмяна на хоризонтална канализационна разводка Важно е да знаете някой основни правила при полагане на вашите ПВЦ тръби на пода в банята. Спазвайте нужния наклон. Използвайте ПВЦ лепило и силикон. Облекчете работа на майстора при полагане на плочките в последствие. Това ще ви спести пари и материали.
 • монтаж-на-душ-кабина-от-водопроводчик
 • Монтаж на душ кабина от водопроводчикВажно е при монтажа на Вашата душ кабина винаги да спазвате предписанието на производителя и да се придържате към упътването за монтаж. В нашия случай ще захраним душ кабината на твърда връзка тъй-като това е възможно и определено е по-предпочитания вариант.
 • монтаж от водопроводчик
 • Комплексни монтажи от водопроводчик
  Ние от Мр. ВИК. Ви предлагаме комплексен монтаж на обзавеждане за баня. Монтажите включват – монтаж на мивка и шкаф, сглобяване и закрепване на моно-блок, монтиране на душ и смесител.

 • Монтаж на аварийна скоба
 • Монтаж на аварийна скоба
  За да се справите с монтажа на аварийна скоба като истински водопроводчици може да се запознаете с тази статия, която ще ви даде полезна информация по темата.

 • Монтаж на вграден душсмесител от водопроводчик
 • Монтаж на вграден душ смесител от водопроводчик
  Как го правят нашите водопроводчици? Монтажа на този вид смесител зависи от няколко ключови фактори.
  Първо трябва да се установи правилната позиция на смесителя.

  • Отпушване на мивка от водопроводчик
  • Настъпи времето да се научите на нещо ново и полезно. Следващите редове могат да ви дадат полезни съвети при желание за разрешаване на проблеми в бита. Конкретно ще се запознаете с метод за отпушване на сифон на мивка. За целта не са ви нужни кой знае какви сложни умения. На първо време трябва да разполагате с нужното време, желание, решителност и не на последно място ентусиазъм. Снабдете се с определен за целта ВИК инструмент. С негова помощ ще отпушите сифона на вашата мивка. Трябват ви още ръкавици и разбира се, клещи. Употребата на специален инструмент за отпушване на мивка принципно се оказва най-достъпния и лесен метод за отпушване на сифон. Причината се състои във факта, че при този случай не се изисква демонтаж. Благодарение на инструментът се достига до необходимата дълбочина на канала и съответно биват почистени дълго трупаните във времето наслагвания.
  • Качеството на водата
  • Качеството на водатаКачеството на водата е от съществено значение за здравето ни. Важен е вида защита, който ще изберем срещу корозия в съдовете за използване на гореща вода. На лице са нужните изисквания по отношение на характеристиките на една голяма част от водата, която се подава от системата за водоснабдяване. За да разберете от какво зависи то научете още по темата.
  • Водопроводчик София
  • МрВиК Водопроводчик СофияКак работи МрВиК в рамките на София град и околностите? Защо може да разчитате майсторът да пристигне на време? Бързата и качествена работа изпълнена в срок доставя удовлетворение, както за МрВиК така и за клиента.

  Нуждаете се от майстор сега? Спешни телефони: 0876 066 106

  Ако имате въпроси относно нашите услуги или нужда от специализирана помощ, моля не се колебайте да се свържете с нас.